Ankerpunt Coaching Nederland

Begeleiding bij leer- en/of ontwikkelingsvragen

TOCfE training in scholen

Sinds 2012 is TOC for Education beschikbaar als hulpmiddel in het onderwijs. Op een prachtige, overzichtelijke en speelse manier wordt leerlingen aangeboden over de lesstof na te denken. Er zijn drie mogelijkheden:

  1. schatkist1De schatkist vol geheimen voor groep 2, 3, 4 van de basisschool. Een kant-en-klaar pakket, door drie Poolse collega-kleuterleerkrachten ontwikkeld, dat jonge kinderen in 45 minuten per week spelenderwijs helpt leren zelf de inhoud van teksten en verhalen in de juiste volgorde terug te vertellen, conflicten op te lossen en doelen te stellen.
  2. Een werk- en studieboek (TOC: het verbindend element in leerprocessen) voor de groepen 5 tot en met 8 van de basisschool en voor het middelbaar onderwijs (en verder).
    Het werkboek is geschreven en samengesteld door Kathy Suerken, directeur en toptrainer van TOCfE international, en door mij vertaald in het Nederlands. Het is als pilot getest in een basisschool. De reacties waren zeer positief.
    Toen de leerkrachten eenmaal de smaak te pakken hadden, viel het mij op dat zij de denkschema’s ook elders gebruikten. Bijvoorbeeld in situaties buiten de les, of bij het bespreken van gedragsproblematiek. Maar als de denkprocessen van TOCfE worden geleerd om gedrag te verbeteren, is het niet vanzelfsprekend dat het ook in de lesstof wordt toegepast.
  3. Problem solving maps for math is ontwikkeld door Dr. Danilo Sirias van de Saginaw Valley State University in de USA. Met zijn aanpak worden de vraagstukken bij rekenen en wiskunde overzichtelijker en gemakkelijker op te lossen. Het boek is in het Engels, maar door de vele rekenvoorbeelden geschikt voor het Nederlandse onderwijs. Het wordt enthousiast gebruikt door Nederlandse docenten.

Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van TOCfE Nederland
Via tocacademy.nl zijn alle materialen en boeken te bestellen.
Zie agenda voor plaatsen en data waarop TOCfE cursussen binnenkort worden gegeven.Petra Pouw-Legêne

Adelaartlaan 168
5665 CR GELDROP

Stuur een e-mail

KvK nr. 14097763


Ankerpunt Coaching biedt Davis® Counseling en Davis®-leerstrategieën en andere methodes, zoals TOC for Education, elk binnen de eigen context en afzonderlijk van elkaar aan.

Abonneer

  • RSS Feed
Professioneel werken met Davis®, Davis Dyslexia Correction®, incl. Davis Symbol Mastery® en Davis Orientation Counseling® kan uitsluitend worden gedaan door mensen die opgeleid en gecertificeerd zijn door Davis Dyslexia Association International.