Ankerpunt Coaching Nederland

Begeleiding bij leer- en/of ontwikkelingsvragen

Lerarenconferentie Elblag, Polen

Op 26 september 2013 was ik uitgenodigd op een lerarenconferentie om een ochtendvullende presentatie te geven over de kernprincipes van de Davis®-Leerstrategieën. De presentatie was in het Engels en werd door een van de organisatoren, Maciej Winiarek, in het Pools vertaald.

Na afloop kwamen groepjes leerkrachten meteen vragen of de workshop ook in Polen gegeven kan worden. Daar wordt nu aan gewerkt! Maciej is eerst met de gemeente in overleg over de financiering. Als dat rond is, kan verder worden gepland.

polen3

De dag voor de presentatie hebben Maciej en ik in een paar uur de hele powerpointpresentatie doorgenomen en heb ik alle vragen van Maciej beantwoord. Zodoende waren we goed op elkaar ingespeeld. Ron Davis’ boek ‘De Gave van Dyslexie’ is gelukkig ook in het Pools uitgegeven, zodat Maciej voor de Davis-terminologie de Poolse vertaling kon raadplegen.

Pools is een schitterende taal, maar ontzettend moeilijk. Hoe kinderen daar leren spellen is mij een raadsel. Het is heel gek om er zelf geen woord van te verstaan, ook al weet je waar de vertaler het over heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Information

This entry was posted on 1 oktober, 2013 by in artikelen en voorbeelden TOCfE, nieuws and tagged , .

Petra Pouw-Legêne

Adelaartlaan 168
5665 CR GELDROP

Stuur een e-mail

KvK nr. 14097763


Ankerpunt Coaching biedt Davis® Counseling en Davis®-leerstrategieën en andere methodes, zoals TOC for Education, elk binnen de eigen context en afzonderlijk van elkaar aan.

Abonneer

  • RSS Feed
Professioneel werken met Davis®, Davis Dyslexia Correction®, incl. Davis Symbol Mastery® en Davis Orientation Counseling® kan uitsluitend worden gedaan door mensen die opgeleid en gecertificeerd zijn door Davis Dyslexia Association International.