Ankerpunt Coaching Nederland

Begeleiding bij leer- en/of ontwikkelingsvragen

reacties

Brief van moeder van 15-jarige zoon:

Hartelijk bedankt voor het duidelijke, invoelend geschreven en daardoor prettig leesbare verslag van de week dat onze zoon bij jou de training volgde. Maar meer nog wil ik je bedanken voor de manier waarop je hem begeleid hebt. Je oog voor zijn kwaliteiten, je gevoel voor humor, de acceptatie van zijn eigenzinnigheid, je plezier in zijn eigenwijsheid, je geduldige uitleg en motivatie, je krachtige persoonlijkheid en vermogen tot soepelheid, om dit alles ben ik zo blij dat we je vonden of misschien wel beter gezegd, je voor onze neus werd geplaatst. Het contact met jou heeft hem duidelijk goed gedaan. De afgelopen twee weken hadden we een heel ander kind in huis; veel meer in over-een-stemming met zichzelf en met de mensen om hem heen, veel toegankelijker, bereikbaarder, socialer… Dit is het wezen dat ik er altijd onder gevoeld heb, maar dat er zo moeilijk uit kon komen en nu stroomde het er zo onbelemmerd uit.

Brief van 18-jarig meisje uit België:

Dag Petra
Er is de laatste tijd veel veranderd. Ik heb mijn diploma van het secundair onderwijs (aspirant verpleegkunde) gehaald! Met ONDERSCHEIDING, zonder een onvoldoende en een jaargemiddelde van 77,5%!!! Hier ben ik echt fier op. Want ik heb mij 16 jaar door het onderwijs geworsteld zonder 1 jaartje te moeten overdoen! Ik heb een paar grote stappen gezet. Ik heb mij ingeschreven voor A1 verpleegkunde (ik heb intussen al 6 weken les achter de rug en ik ga er echt voor, want ik geloof er in; IK GELOOF IN MIJ!) Ik ben ook geslaagd voor de cursus interventie van het Rode Kruis, dus ik kan mee gaan naar happenings en ze kunnen bij ramp op mij rekenen!
….
Petra, ik denk nog steeds aan jou want het is dankzij jou dat ik dit zelfvertrouwen heb en dat ik nu A1 verpleging doe.
Hartelijk dank

Brief van moeder over 16-jarige zoon:

Onze zoon is over persoonlijke dingen niet erg spraakzaam maar het is aan hem te merken dat hij een zeer goede week heeft gehad. Dank zij jouw grote kennis op dit terrein en ook je warmte. Je hebt hem iets gegeven dat hij kan koesteren en zijn levenlang kracht van kan putten. Doordat zijn “eigenschappen” zeer lang niet onderkend waren, heeft X. een heleboel zelf moeten bedenken en uitvinden. Hij is ook zeer vindingrijk erin geweest. Desondanks moet het een opluchting zijn dat hij een keer begrepen kan worden- dat iemand getuige is van zijn denk- en voelprocessen door iemand met de inzichten die jij hebt.

Zijn vader heeft het verslag dat jij hebt gemaakt doorgelezen en hij was ook diep onder de indruk.
Hartelijke groeten

Volwassen man:

Ik moet nog vaak terug denken aan de counseling die ik bij jou heb gehad en ik heb ook nog steeds het gevoel dat ik er wat aan heb. Ik ben stabieler geworden in alles wat ik doe en zekerder van mezelf. Op het werk gaat het verder helemaal naar mijn zin. Ik kan makkelijker dingen ordenen en durf makkelijker dingen weg te gooien. Ik ben nu bezig met een cursus Creatieve Levensplanning.

Moeder schrijft over haar 15-jarige dochter:

Ik geniet elke dag van de resultaten die mijn dochter heeft behaald met die week Davis counseling. Het is een heel ander meisje, veel levendiger en vrolijker. Regelmatig vraag ik haar of en wat ze voelt als ze bijvoorbeeld Franse woordjes leert. Het lukt haar nu veel beter.
Ook sta ik versteld van dat ze nu zelf haar boek, dat ze van u heeft gekregen, opneemt en begint te lezen.
Ze neemt ook zelf veel meer initiatief om iets te ondernemen. Zo heeft ze ons vandaag nog verrast door voor een pudding als dessert te zorgen.
Omdat ze nu veel meer praat, zijn er wel vlugger discussies met haar zus, maar ik vind het best leuk.

Mailtje van 16-jarige jongen:

Ik ben nog steeds heel blij dat ik het gedaan heb, want het heeft me echt enorm veranderd. Iedereen vindt me nu veel opgewekter. Ik vind nu alles makkelijk en zie geen problemen waarom ik het niet zou kunnen. Daarom nogmaals bedankt dat u het mij zo makkelijk geleerd heeft.
….
Ik voel meer aan wat anderen voelen, maar ik denk dat ik normaal nooit zag dat mensen me zo aankeken en nu vind ik dat gek dat ik dat niet zag. Voor mij nooit meer anders dan dit…

Hartstikke bedankt voor uw moeite.

Mailtje van een volwassene:

Zo, en ik moet je zeggen dat ik nog steeds het heerlijk vind om te kunnen lezen wat er staat, vooral nu met de nieuwe namen die ik moet lezen en controleren.

Petra, ik merk nu pas hoezeer ik wanorde heb in mijn leven. Er is nergens orde. Ik ben nu maar eerst begonnen met mijn werkplaats op te ruimen en ik heb een plan gemaakt hoe ik ons terras kan vernieuwen.

Moeder schrijft over haar 14-jarige zoon:

Hij heeft al verschillende toetsen gehad met een goed resultaat. Wanneer ik hem vraag of hij het nu gemakkelijker heeft met zijn lessen, antwoordt hij positief. Alleen met schrijven zijn er nog problemen alhoewel zijn geschrift voor ons beter leesbaar is. Hij is ook meer gemotiveerd om te lezen. Voor schrijven gaat hij binnenkort nog een afspraak met u maken.

Petra Pouw-Legêne

Adelaartlaan 168
5665 CR GELDROP

Stuur een e-mail

KvK nr. 14097763


Ankerpunt Coaching biedt Davis® Counseling en Davis®-leerstrategieën en andere methodes, zoals TOC for Education, elk binnen de eigen context en afzonderlijk van elkaar aan.

Abonneer

  • RSS Feed
Professioneel werken met Davis®, Davis Dyslexia Correction®, incl. Davis Symbol Mastery® en Davis Orientation Counseling® kan uitsluitend worden gedaan door mensen die opgeleid en gecertificeerd zijn door Davis Dyslexia Association International.