Ankerpunt Coaching Nederland

Begeleiding bij leer- en/of ontwikkelingsvragen

Hoe komt het dat er een paar maanden ‘radiostilte’ was op mijn website?

petra masterDe eerste 5 maanden van 2015 heb ik mij volledig gefocust op TOC. Dankzij het fantastische aanbod van Dr. James Holt, economieprofessor aan de Washington State University in de USA kreeg ik, samen met 20 andere trainers van TOC for Education van over de hele wereld de gelegenheid om zijn laatste TOC for Management Online Master Cursus bij te wonen.

Wij, TOC for Education-trainers uit USA, Japan, Philippijnen, Mexico, Peru, Nicaragua, Columbia, Engeland, Nederland en Polen stonden op de ‘guestlist’ van Dr. Holt en hoefden de 5000 dollar collegegeld niet te betalen. Wat een ongelooflijk cadeau!

De cursus duurde 17 weken, van half januari tot 9 mei. Dr. Holt gaf iedere week 2 uur online college. Daarnaast kregen we wekelijks enorm veel studiemateriaal en moesten we een eigen project-opdracht uitwerken. Bovendien werden we in groepjes ingedeeld en kregen we de opdracht om het huiswerk van elkaar na te kijken. Daarvan heb ik eigenlijk nog het meeste geleerd.

Dr. Holt keek ons huiswerk daarna nog eens persoonlijk na en dankzij zijn betrokkenheid bij TOC for Education heeft hij ons allemaal enorm gestimuleerd. Ook hij ziet het grote belang in van TOC for Education (denkstimulering) in de scholen. Laten we vooral onze kinderen leren om zelf na te denken. Ja, daar doe ik deze cursus in elk geval voor, zodat ik anderen nog beter kan trainen.

Deze 17 weken heb ik nog maar weer eens ingezien hoe belangrijk het is om onze ideeën en de vele concepten – die we bij de opleiding tot counselor van Ronald Davis hebben geleerd – ook via oorzaak en gevolg schematisch uit te werken en te bevragen: klopt het wel wat ik hier zeg? Is het altijd zo dat…? Is die redenering wel compleet? Kunnen er nog andere oorzaken zijn?

Bij één van de conflicten die ik uitwerkte had ik uiteindelijk 25 aannames gevonden. Van die 25 kon ik er maar 2 met ‘ja’ beantwoorden op de vraag: is het altijd zo dat…” De andere 23 kon ik bijna moeiteloos ontzenuwen, waardoor mijn hele conflict oploste! Het loslaten van je meestal nogal vastgeroeste aannames, wat maakt dat een verschil!

Mijn project ging over de vraag wat nodig is om de Davis Leerstrategieën als ‘product’ in de markt te zetten. Voor de uitwerking daarvan in welgeteld 14 opdrachten ben ik uiteindelijk geslaagd met een A. Waarmee ik maar wil zeggen: een mens is nooit te oud om te leren! Wordt vervolgd!

postits petraEen van de eerste opdrachten: werk een conflict uit.
Ik werkte steeds iedere opdracht uit met de hand, op post-it’s en dan pas zette ik het om in digitale schema’s in powerpoint. Dat was de format waarin we ons werk moesten inleveren.
Met Post-it’s kun je namelijk veel gemakkelijker schuiven… ☺

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Information

This entry was posted on 19 mei, 2015 by in artikelen en voorbeelden TOCfE, nieuws and tagged .

Petra Pouw-Legêne

Adelaartlaan 168
5665 CR GELDROP

Stuur een e-mail

KvK nr. 14097763


Ankerpunt Coaching biedt Davis® Counseling en Davis®-leerstrategieën en andere methodes, zoals TOC for Education, elk binnen de eigen context en afzonderlijk van elkaar aan.

Abonneer

  • RSS Feed
Professioneel werken met Davis®, Davis Dyslexia Correction®, incl. Davis Symbol Mastery® en Davis Orientation Counseling® kan uitsluitend worden gedaan door mensen die opgeleid en gecertificeerd zijn door Davis Dyslexia Association International.