Ankerpunt Coaching Nederland

Begeleiding bij leer- en/of ontwikkelingsvragen

Enkele voorbeelden

Een volwassen vrouw besefte dat zij zichzelf behoorlijk afhankelijk had gemaakt van haar omgeving.
Ze voelde zich slachtoffer. Na de 5-daagse training had zij een helder traject opgesteld om stap voor stap verantwoordelijkheid te kunnen nemen voor haar eigen leven.

Een meisje van 17, eindexamenklas VWO, was vastgelopen door de grote hoeveelheid vakken, huiswerk en opdrachten. Ze kwam voortdurend tijd te kort en raakte in paniek. Zij gebruikte het Ambitieus Doel-schema om een goed stappenplan op te zetten, waaraan ze zich echt kon houden. Ze bleek ook nog voldoende tijd over te houden om leuke dingen te doen, en haalde daardoor haar examens met heel wat minder stress.

Een volwassen man zag in dat hij geen idee had wat ‘orde’ betekende. Zijn werkplaats was een enorme chaos. Dat gebrek aan orde werkte ook door in zijn privé-leven. Door de denkschema’s ontdekte hij hoe het zover was gekomen. Conflicten werden opgelost, negatieve processen werden omgebogen tot positief. Hij stopte met de begeleiding, is meteen aan de slag gegaan met zijn werkplaats en stuurde een berichtje dat hij weer grip had op zijn leven.

Een jongen van 9 maakte steeds ruzie en begon dan te vechten op het schoolplein. Hij werd daarvoor, in zijn ogen onterecht, gestraft door de leerkracht die pleinwacht had. Hij moest binnen blijven of om acht uur op school komen en het plein vegen. Hij bracht zijn dilemma in kaart via het conflictschema, de Wolk. Hij kwam tot de ontdekking, dat hij in feite onterecht werd gestraft, omdat hij steeds opkwam voor de zwakkere, kleine kinderen die zich niet zelf konden verdedigen. Dankzij het inzicht dat dit schema hem verschafte, vond hij een andere oplossing. Hij leerde bemiddelen in plaats van erop los te timmeren. Hij maakte ook een afspraak met de pleinwacht dat hij hem/haar meteen zou inseinen als hij merkte dat een kind werd gepest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Petra Pouw-Legêne

Adelaartlaan 168
5665 CR GELDROP

Stuur een e-mail

KvK nr. 14097763


Ankerpunt Coaching biedt Davis® Counseling en Davis®-leerstrategieën en andere methodes, zoals TOC for Education, elk binnen de eigen context en afzonderlijk van elkaar aan.

Abonneer

  • RSS Feed
Professioneel werken met Davis®, Davis Dyslexia Correction®, incl. Davis Symbol Mastery® en Davis Orientation Counseling® kan uitsluitend worden gedaan door mensen die opgeleid en gecertificeerd zijn door Davis Dyslexia Association International.