Ankerpunt Coaching Nederland

Begeleiding bij leer- en/of ontwikkelingsvragen

Basistraining Davis®-leerstrategieën Mentor voor scholen.

Van 26 tot en met 29 augustus 2014 verzorg ik een basistraining Davis®-leerstrategieën Mentor voor scholen.

Deelnemers zijn twee Davis-counselors die ook leerkracht zijn en in de leiding van hun school zitten. De dames komen uit Luxemburg en Italië, en komen bij mij logeren. Het belooft een intensieve tijd te worden, waar ik mij nu al op verheug (en zo te lezen in de e-mails de twee cursisten ook.) De cursus wordt in het Engels gegeven.

Fijn, dat ik op deze manier nog kan bijdragen aan verspreiding van Davis®-leerstrategieën in scholen in Europa. In Italië zitten in september 35 leerkrachten klaar om de workshop te volgen, onder leiding van twee Duitse collega’s, dus mijn Italiaanse cursist heeft meteen haar handen vol om hen te begeleiden.

Ook de cursist uit Luxemburg heeft de nodige plannen. Beide dames brengen minimaal een jaar lang verslag uit aan mij van hun werkzaamheden. Via e-mail en Skype gaan we intensief met elkaar in gesprek. Dat leidt dan tot een licentie, waarmee zij zelfstandig als Mentor in scholen leerkrachten kunnen gaan begeleiden die de DLS-workshop hebben gevolgd.

Ook in Nederland hebben zich inmiddels twee Davis-counselors aangemeld die de Mentor-training komen doen. Eén Davis-counselor is ook leerkracht en gaat met haar klas aan de slag, en wil DLS tevens gaan introduceren in haar school. De ander is nauw betrokken bij een basisschool en gaat het team, dat in oktober de cursus gaat volgen, begeleiden. Hun applicatieformulieren zijn onderweg. De training is op 6 september.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Information

This entry was posted on 5 augustus, 2014 by in artikelen over Davis Counseling, zomeractiviteiten '14 and tagged .

Petra Pouw-Legêne

Adelaartlaan 168
5665 CR GELDROP

Stuur een e-mail

KvK nr. 14097763


Ankerpunt Coaching biedt Davis® Counseling en Davis®-leerstrategieën en andere methodes, zoals TOC for Education, elk binnen de eigen context en afzonderlijk van elkaar aan.

Abonneer

  • RSS Feed
Professioneel werken met Davis®, Davis Dyslexia Correction®, incl. Davis Symbol Mastery® en Davis Orientation Counseling® kan uitsluitend worden gedaan door mensen die opgeleid en gecertificeerd zijn door Davis Dyslexia Association International.