Ankerpunt Coaching Nederland

Begeleiding bij leer- en/of ontwikkelingsvragen

Toelichting bij ‘JIJ’

Bij de uitbeelding van het woordje ‘jij’ zijn twee poppetjes nodig. De een is al eerder gemaakt: het ‘ik’-poppetje.

De ‘ik’ (eerste persoon) spreekt een ander (tweede persoon) aan met ‘jij’. Vandaar dat ‘jij’ een persoonlijk voornaamwoord, tweede persoon enkelvoud wordt genoemd.

Hoe kun je in jouw beeld laten zien dat het de betekenis ‘jij’ is en niet bijvoorbeeld twee’ ikken’ die samen ‘wij’ zijn?

Dat kan door ofwel de ‘ik’ naar het andere poppetje te laten wijzen, ofwel een dominante pijl vanuit de ‘ik’ naar het andere poppetje te leggen.

Er zijn kinderen die over zichzelf praten in de ‘jij’-vorm. Ik heb dat in mijn praktijk diverse keren meegemaakt. Daarom is Davis Symbol Mastery® zo belangrijk, het geeft een kind de mogelijkheid de relatie ik (zichzelf) en jij (de ander) helder in beeld te krijgen.

Na het maken van het kleibeeld kan nog op allerlei ander manieren de relatie ik ~ jij worden uitgebeeld of vormgegeven, afhankelijk van de leeftijd van uw groep.


Petra Pouw-Legêne

Adelaartlaan 168
5665 CR GELDROP

Stuur een e-mail

KvK nr. 14097763


Ankerpunt Coaching biedt Davis® Counseling en Davis®-leerstrategieën en andere methodes, zoals TOC for Education, elk binnen de eigen context en afzonderlijk van elkaar aan.

Abonneer

  • RSS Feed
Professioneel werken met Davis®, Davis Dyslexia Correction®, incl. Davis Symbol Mastery® en Davis Orientation Counseling® kan uitsluitend worden gedaan door mensen die opgeleid en gecertificeerd zijn door Davis Dyslexia Association International.