Ankerpunt Coaching Nederland

Begeleiding bij leer- en/of ontwikkelingsvragen

EN

En

Woordsoort: voegwoord.

Betekenis: Woord dat twee hoofdzinnen of twee woorden verbindt.

Voorbeeldzinnen:

“Sinterklaas en Zwarte Piet.”

“Ze sprong op haar paard en reed weg.”

Eigen voorbeeldzin:

“De nieuwe jongen van school en ik zijn vrienden.”

Bij werkbladen voor kleuters zie je vaak twee plaatjes naast elkaar met het woordje ‘en’ in letters ertussen. Kinderen leren daarmee niet de betekenis van ‘en’ en zullen bij dat woordje niet onmiddellijk een beeld hebben, zoals wel bijvoorbeeld bij de woorden Sint – Piet. 
Daar gaan we dus nu verandering in brengen door te vragen:”Wat is de functie van ‘en’? Hoe kun je dat uitbeelden?” Het beeld moet hoe dan ook laten zien dat ‘en’ twee andere woorden aan elkaar voegt.
In dit voorbeeld zie je de betekenis van ‘en’ uitgebeeld door de geknoopte lus rond de twee personen. Alleen die lus is ‘en’. Dus heb je nog een dominante pijl nodig.

Petra Pouw-Legêne

Adelaartlaan 168
5665 CR GELDROP

Stuur een e-mail

KvK nr. 14097763


Ankerpunt Coaching biedt Davis® Counseling en Davis®-leerstrategieën en andere methodes, zoals TOC for Education, elk binnen de eigen context en afzonderlijk van elkaar aan.

Abonneer

  • RSS Feed
Professioneel werken met Davis®, Davis Dyslexia Correction®, incl. Davis Symbol Mastery® en Davis Orientation Counseling® kan uitsluitend worden gedaan door mensen die opgeleid en gecertificeerd zijn door Davis Dyslexia Association International.